Sayfanın başına ulaştınız.
Yabanmersinli Muzlu Krep
İçindekiler:
- 60 gr yoğurt
- 100 gr olgun muz püresi
- 200 gr yulaf ezmesi
- 1 yumurta
- 40 gr süt veya badem sütü
- 5 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya özü
- 40 gr yaban mersini
- Tavayı yağlamak için hindistan cevizi yağı veya tereyağı
Yapılışı:
- Yoğurt, muz, yulaf ezmesi, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya özünü blendera ekleyin ve yulaf tamamen parçalanıncaya kadar karıştırın.
- Yaban mersinini elle ekleyin ve kabarması için hamuru birkaç dakika bekletin.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve biraz tereyağı veya hindistan cevizi yağıyla yağlayın.
- Krepleri pişirmeye başlamadan önce tavanın çok sıcak olduğundan emin olun.
- Hamuru blenderdan doğrudan tavaya dökün ve yaklaşık 2-3 dakika kenarları ayrılana kadar pişirin.
- Çevirin ve 1-2 dakika daha pişirin.
- Tüm hamur bitene kadar tekrarlayın, tavayı her bir parti arasında tekrar yağlayın.
- Dilediğiniz sağlıklı malzemelerle üstünü süsleyin.
İlgili Ürünler
TB 5962 C Floral
- Güç
: 600 W
- Hız Kademe Ayarı
: 4
- Sürahi Malzemesi
: Cam
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.