1 diş sarımsak, dövülmüş veya iyi bir tutam sarımsak tozu
1 küçük limon kabuğu rendesi
İyi bir tutam tuz
10 gr taze maydanoz, ince kıyılmış
2 orta büyüklükte yumurta (çırpılmış)
2 orta boy tatlı patates (420 gr.)
20 gr sızma zeytinyağı
İyi bir tutam tuz ve dövülmüş karabiber
Yapılışı:
Fırını 200°C'ye ısıtın.
Tatlı patatesleri soyun ve elma dilimi halinde dilimleyin, 1 y.kaşığı zeytin yağı, tuz ve karabiber katıp, iyice sallayın. Yaklaşık 40 dakika fırında kavurun.
Bu arada somonu yıkayıp, kurulayın. Derisini sıyırın ve 4x2 santim kroketler halinde doğrayın.
Ekmeği mutfak robotuna atın ve kırıntı haline gelene dek çekin, dövülmüş badem, limon kabuğu rendesi, tuz, maydanoz ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırın, sonra bir tepsiye dökün.
Bir kase içinde yumurtaları kırıp mikser yardımıyla çırpın.
Somon kroketleri önce yumurta karışımına sonra ekmek kırıntılarına bulayın. Somon kroketlerin üzerini hafifçe silkeleyin. Hazırlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Fırına koymadan önce balıkların üzerine hafifçe ekmek kırıntısı serpin.
Fırında 15 dakika kadar pişirin. İsterseniz daha gevrek kırıntılar için az yağlı fritözde kızartabilirsiniz.
Bir damla sızma zeytin yağını ve limon suyunu somon kroketlerin üzerinde gezdirin ve tatlı patates dilimleriyle servis edin.
İlgili Ürünler
BKK 1391
MK 5046 Floral Standlı Mikser
Güç
: 425 W
Çırpma, Karıştırma Aparatları
: Var
Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar
: Var
Turbo Özelliği
: Var
Paslanmaz Çelik Hamur Kancası
: Var
MK 5940 Floral
Güç
: 425 W
Çırpma, Karıştırma Aparatları
: Var
Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar
: Var
Turbo Özelliği
: Var
Paslanmaz Çelik Hamur Kancası
: Var
FR 5032 A Floral Az Yağlı Fritöz
Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar
: Var
Pişirme Kapasitesi
: 3 Lt
Güç
: 1300 W
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.