Sayfanın başına ulaştınız.
Kabak Lazanya

Kabak Lazanya

    İçindekiler:

    Domates sosu

    • 750 gr taze domates 
    • 1 büyük diş kıyılmış sarımsak
    • Lezzetini artırmak için biraz ezilmiş 10 gr rezene tohumu
    • 5 gr kekik
    • 20 gr ince kıyılmış fesleğen
    • 20 ml zeytinyağı
    • Peynir Dolgusu İçin:
    • 450 gr ricotta peyniri (veya süzme peynir)
    • 100 g rendelenmiş parmesan
    • 1 yumurta
    • Tatlandırmak için tuz ve biber

    Süsleme

    • 2 ila 3 orta boy kabak 
    • 2 gr tuz
    • 40 ml zeytinyağı
    • 450 gr dilimlenmiş mantar 
    • 150 gr ıspanak 
    • 1 büyük boy doğranmış soğan
    • 20 gr un 
    • Bir düzine kadar taze fesleğen yaprağı (isteğe bağlı)
    • 450 gr dilimlenmiş mozzarella 

    Yapılışı:

    1. Kabakları 0.1-1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Tuz atın ve 10 dakika bekletin. 
    2. Dilimleri temiz bir havluya yerleştirin ve kabakları hiç suyu kalmayana kadar kurulayın. 
    3. Büyük bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın ve kabak dilimlerini tek bir katman şeklinde dizin. 
    4. Yaklaşık 10 dakika 180 °C  fırında kızartın. Soğumaya bırakın.
    5. Taze domates kullanıyorsanız, domateslerin çekirdeklerini çıkarın.
    6. Domatesleri kaynatın ve kıyılmış sarımsak, kıyılmış fesleğen, ezilmiş rezene tohumu, yer fıstığı, zeytinyağı, şeker ve tuzu tavaya ekleyin. 
    7. Yoğun kıvam alana ve azalana kadar pişirin. 
    8. Büyük bir tavada veya güveçte, 15 ml zeytinyağını ısıtın ve soğanları 3 ila 4 dakika soteleyin.
    9. Mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Mantarlar yumuşadıktan sonra ocaktan alıp suyunu boşaltın.  
    10. Karışıma 15 gr un ekleyin ve iyice karıştırın.
    11. 20x30 cm’lik bir lazanya tabağını yağlayın ve sosunuzun yaklaşık üçte birini tabana yayın. 
    12. Domates sosunun üstünü örtecek şekilde kavrulmuş kabakları katman olarak ekleyin. 
    13. Ricotta ve parmesan peynirini karışıma ekleyin ve eşit olarak dağıtın. 
    14. Tekrar kabak dilimleri katmanı ekleyin. Yeniden domates sosu ekleyin ve eşit olarak yayın, ardından sebze karışımını ve parçalanmış mozzarella peynirinin yarısını ekleyin. 
    15. Son bir kabak dilimi katmanı ve ardından üçüncü ve son kez domates sosu ekleyin. 
    16. On iki fesleğen yaprağını sosu üstüne koyun ve rendelenmiş mozzarellanın kalanını üstüne serpin. 
    17. Taşan suyun fırınınızın altına gelmesini engellemek için lazanya tavasının altındaki rafa bir fırın tepsisi koyun. 
    18. 180 C’de yaklaşık 40 dakika pişirin. 
    19. Dinlendirin ve dilimlemeden önce 30 dk soğumaya bırakın.

    İlgili Ürünler

    BFC 630 G Beyond Serisi

    • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
    • Buharlı Pişirme : SteamAssisted Buhar Destekli Pişirme
    • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
    • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
    • Kirleri Göstermeyen Katalitik Arka Duvar : Var
    • Buharlı Temizleme Fonksiyonu : Var
    • 3D Pişirme : Var

    BFC 630 B

    • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
    • Buharlı Pişirme : SteamAssisted Buhar Destekli Pişirme
    • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
    • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
    • Kirleri Göstermeyen Katalitik Arka Duvar : Var
    • Buharlı Temizleme Fonksiyonu : Var
    • 3D Pişirme : Var

    BFC 630 S Beyond Serisi

    • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
    • Buharlı Pişirme : SteamAssisted Buhar Destekli Pişirme
    • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
    • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
    • Kirleri Göstermeyen Katalitik Arka Duvar : Var
    • Buharlı Temizleme Fonksiyonu : Var
    • 3D Pişirme : Var
    Uyarı
    Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.