Sayfanın başına ulaştınız.

Fırında pişen yiyeceklerin alt/üst kısımları tam pişmiyor

Beko fırınınız kullanım sırasında bazı beklenmedik davranışlar sergileyebilir ve ortaya çıkan problemler  ürününüzden tam olarak fayda almanıza  engel olabilir.

Yardım mı gerekli?

Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.

Teknik Destek ve Servis Randevusu

Öncelikle ön ısıtma yapmaya dikkat edin . Fırınınızın sıcaklık ayarı doğru seçilmemiş olabilir. Kullanım kılavuzunda önerilen pişirme süresine ve sıcaklık ayarına uymaya özen gösterin. Ayrıca pişirmeyi doğru rafta yapmaya ve fırın tepsisini kullanmaya dikkat edin. Yaptığınız tüm kontrollere rağmen problem düzelmiyorsa 444 0 888 numaralı Beko  çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

Pişirme sorunu devam ediyorsa

Pişirme esnasında fırın kapağını sürekli açılıp kapanmamasına özen gösterin. Eğer kapak kapalıyken kapak kenarlarından buhar çıkışı gözlemleniyor ise , fırın soğuduktan sonra ön kapak lastiğinde katlanma veya yerinden çıkma olup olmadığına dikkat edin.

Fırın ön görünümü
 

Pişirmenin püf noktaları

Pişireceğiniz yiyeceğin iç kısmındaki sıvı miktarı (su, süt, yoğurt) olması gerekenden çok  olabilir. Tarifi tekrar gözden geçirin ve bir sonraki pişirmede sıvı miktarını olması gereken seviyede  tutun. Yiyecek miktarı yani kalınlık artarsa sıcaklığı bir miktar düşürün ve süreyi uzatın. Bu durumda yiyeceğin iç kısmına pişecek zaman tanımış olursunuz.

Börek, kek gibi yiyeceklerin üstü kızarıyor ancak iç kısmı çiğ kalıyorsa

Yiyeceğin üstüne fazla miktarda yumurta sarısı sürüldüyse ilk kızarma hızlı olur. Yiyeceğin erken piştiği düşünülerek fırından zamanından önce alınırsa alt kısma yeterince pişme zamanı verilmemiş olur. Bu nedenle bir sonraki pişirmede yumurta sarısı-süt karışımı kullanmaya özen gösterin. Pişirme süresinin tamamı kullanılmalıdır.
 

Bu makaleyi faydalı buluyor musunuz?
İlgili Makaleler
Daha Fazla Arayın