Beko
Beko
30 Ocak 2025

Yabanmersinli Muzlu Krep

İçindekiler:
  • 60 gr yoğurt
  • 100 gr olgun muz püresi
  • 200 gr yulaf ezmesi
  • 1 yumurta
  • 40 gr süt veya badem sütü
  • 5 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya özü
  • 40 gr yaban mersini
  • Tavayı yağlamak için hindistan cevizi yağı veya tereyağı
Yapılışı:
  1. Yoğurt, muz, yulaf ezmesi, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya özünü blendera ekleyin ve yulaf tamamen parçalanıncaya kadar karıştırın. Yaban mersinini elle ekleyin ve kabarması için hamuru birkaç dakika bekletin.
  2. Tavayı orta ateşte ısıtın ve biraz tereyağı veya hindistan cevizi yağıyla yağlayın. Krepleri pişirmeye başlamadan önce tavanın çok sıcak olduğundan emin olun.
  3. Hamuru blenderdan doğrudan tavaya dökün ve yaklaşık 2-3 dakika kenarları ayrılana kadar pişirin. Çevirin ve 1-2 dakika daha pişirin. Tüm hamur bitene kadar tekrarlayın, tavayı her bir parti arasında tekrar yağlayın.
  4. Dilediğiniz sağlıklı malzemelerle üstünü süsleyin.

İlgili Ürünler