Beko

Yabanmersinli Muzlu Krep
İçindekiler:
- 60 gr yoğurt
- 100 gr olgun muz püresi
- 200 gr yulaf ezmesi
- 1 yumurta
- 40 gr süt veya badem sütü
- 5 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya özü
- 40 gr yaban mersini
- Tavayı yağlamak için hindistan cevizi yağı veya tereyağı
- Yoğurt, muz, yulaf ezmesi, yumurta, süt, kabartma tozu ve vanilya özünü blendera ekleyin ve yulaf tamamen parçalanıncaya kadar karıştırın. Yaban mersinini elle ekleyin ve kabarması için hamuru birkaç dakika bekletin.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve biraz tereyağı veya hindistan cevizi yağıyla yağlayın. Krepleri pişirmeye başlamadan önce tavanın çok sıcak olduğundan emin olun.
- Hamuru blenderdan doğrudan tavaya dökün ve yaklaşık 2-3 dakika kenarları ayrılana kadar pişirin. Çevirin ve 1-2 dakika daha pişirin. Tüm hamur bitene kadar tekrarlayın, tavayı her bir parti arasında tekrar yağlayın.
- Dilediğiniz sağlıklı malzemelerle üstünü süsleyin.